Zgorzkniały słodki biznes

Zapraszamy do przeczytania artykułu  Magda Głowala-Habel pt. „Syrop glukozowo - fruktozowy: Przerażająca historia "zgorzkniałego słodkiego biznesu" z 15 stycznia 2013.

Autorka przedstawia informacje dotyczące skutków spożywania żywności zawierającej syrop glukozowo- fruktozowy. Z ostatnich badań wynika, że jest on czynnikiem zwiększającym znacznie zapadalność na cukrzycę typu 2. Tymczasem w Polsce bez przeszkód rozwija się przemysł produkujący izoglukozę.

Cały artykuł http://interia360.pl/artykul/syrop-glukozowo-fruktozowy-przerazajaca-historia-quot-zgorzknialego-slodkiego-biznesu-quot,60006

Dodatkowe informacje

!!!!!!

Używamy Cookie (Ciastka). Jeśli nie zgadzasz się na ich używanie, możesz je zablokować w swoje przeglądarce. Nie wiemy, czy strona będzie pracować prawidłowo bez ciastek. Nie zbieramy danych za pomocą tych ciastek, jednak są one używane do obsługi strony, logowania i innych rzeczy. Aby dowiedzieć się więcej na temat obsługi plików cookie oraz w jaki sposób można je usunąć, przeczytaj Politykę prywatności..

Jeśli nie akceptujesz opuść stronę lub zmień ustawienia przeglądarki. Jeśli akceptujesz kliknij