Rakotwórcze substancje w płatkach śniadaniowych

Spożywanie produktów zbożowych może nie być tak zdrowe, jak dotychczas sądzono. Niebezpieczne dla zdrowia ilości glifosatu zostały znalezione w popularnych produktach zbożowych. W niedawnych badaniach przeprowadzonych przez Environmental Working Group (EWG) stwierdzono niebezpieczne ilości glifosatu w wielu płatkach śniadaniowych i innych przetworach z pszenicy.

źródło:https://wolnemedia.net/rakotworcze-substancje-w-platkach-sniadaniowych/

Dodatkowe informacje

!!!!!!

Używamy Cookie (Ciastka). Jeśli nie zgadzasz się na ich używanie, możesz je zablokować w swoje przeglądarce. Nie wiemy, czy strona będzie pracować prawidłowo bez ciastek. Nie zbieramy danych za pomocą tych ciastek, jednak są one używane do obsługi strony, logowania i innych rzeczy. Aby dowiedzieć się więcej na temat obsługi plików cookie oraz w jaki sposób można je usunąć, przeczytaj Politykę prywatności..

Jeśli nie akceptujesz opuść stronę lub zmień ustawienia przeglądarki. Jeśli akceptujesz kliknij